3 Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa dan Strukturnya

By | November 1, 2022

Dalam postingan kali ini kami dari tim medrec07 akan membagikan info mengenai contoh teks anekdot. Namun sebelumnya kita akan memahami terlebih dahulu apa itu anekdot. Terlebih lagi dalam bahasan kali ini spesifik menggunakan bahasa Jawa. Baik mari kita mulai artikel kita yang berjudul Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa dan Strukturnya.

Berdasarkan Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI), teks anekdot adalah cerita singkat yang menarik karena lucu dan mengesankan, biasanya mengenai orang penting atau terkenal dan berdasarkan kejadian yang sebenarnya. Jadi, pada dasarnya, anekdot adalah cerita lucu yang didasari oleh kejadian nyata.

sumber: Website ruang guru

Berdasarkan informasi di atas, bisa disimpulkan bahwa anekdot adalah sebuah cerita singkat yang berisi sindiran terhadap kejadian nyata. Hal ini dilakukan untuk mengkritik seseorang yang punya jabatan, guna menghindari hal-hal yang buruk yang mungkin terjadi kepada sang pengkritik, jika kritik dilakukan secara gamblang.

3 Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa dan Strukturnya

Contoh anekdot dalam bahasa jawa dan strukturnya

Baik langsung saja berikut ini contoh anekdot dalam bahasa jawa. Kamu bisa membuat ulang anekdot di bawah ini dengan bahasamu sendiri, kalau kamu copy paste langsung pasti nanti kena marah gurumu karena pasti banyak juga yang akan copas anekdot ini.

Anekdot Bahasa Jawa dan Strukturnya, Judul: Kursi Amnesia

Nalika ngenteni guru mlebu kelas, ana bocah-bocah sawetara padha guyon ing pojok kelas.

Andre : “Wong, ayo dolanan tebak-tebakan! Kursi, kursi apa sing bisa gawe wong lali karo janjine?”

Umar : “Kursi males”

Hans: “Kursi dolanan ing Dufan”

Ilham : “Kursi sopir, yen ana kacilakan”

Andre: “Haha, lucu, nanging tetep salah!”

Yudi : “Kursi goyang, gawe wong ngantuk lan keturon nganti lali”

Andre: “Hm, isih salah!”

Umar : “Banjur kursi apa?”

Andre: “wes nyerah?”

Inspirasi: “Nyerah”

Andre : (ngguyu) “Jawabane, kursi dewan! Ha ha ha..”

Yudha: “Kenapa?”

Andre : “Jebule! Delengen wae, sakdurunge lungguh ing kursi dewan, akeh calon legislatif sing janji macem-macem supaya wong milih milih. Eh, sawise lungguh ing kursi dewan, dheweke langsung lali janjine.”

Kabeh padha ngguyu nganti ora ngerti gurune wis ana ing meja.

Anekdot Jawa: Ukuman Koruptor VS Maling

Sawise olahraga isuk-isuk, Irwan mutusake tuku soto ayam kesukaane kanggo dipangan karo bojone ing omah. Ing dalan, pranyata sandale pedot lan Irwan mutusake tuku sandal ing toko cedhak.

Sayange, dheweke ora duwe dhuwit, mula dheweke kepeksa nerusake perjalanan mulih tanpa sandal. Irwan uga nyabrang omah sing akeh wong lan ing ngarepe akeh sandal.

Tanpa mikir, Irwan langsung njupuk sandal ngarep lan paling apik saka omah kono mau. Apes kanggo Irwan, salah sawijining tamu ing omah kasebut ngerti tumindake Irwan, mula dheweke dioyak lan dicekel.

Irwan nyoba damai, nanging sing duwe sandal kuwi tetep nggawa Irwan menyang pengadilan. Irwan didakwa maling lan kasuse bakal diadili ing pengadilan.

Sajrone sidhang, hakim ketua mratelakake manawa Irwan kabukten kabukten maling sandal lan dihukum penjara limang taun. Irwan ora trima lan mratelakake paukumane luwih abot tinimbang paukuman tumrap koruptor.

Majelis hakim uga njlentrehake “Kowe kabukten nyolong sandal lan regane 50.000. Dene koruptor nyolong dhuwit 3 milyar lan cilaka luwih saka 200 yuta rakyat Indonesia.”

Yen diitung, koruptor mung rugi 15 rupiah saben wong. Tegese, kerugian sing ditindakake luwih gedhe tinimbang kerugian sing ditindakake para koruptor.

Contoh Anekdot Jawa Sandhangan Paling Larang

Nalika ngenteni pesenan panganan ing kantin, ana karyawan loro sing jenenge Kiki lan Indah padha omong-omongan sing seru banget. Dheweke ngomong babagan sandhangan apa sing kudu dituku sawise kerja.

Ujug-ujug ana kancane sing jenenge Bayu, banjur takon, “Kowe ngerti klambi apa sing paling larang?” Kiki lan Indah langsung mangsuli kanthi nyebutake sawetara merek busana mewah, kayata Gucci, Channel, YSL, lan liya-liyane.

Wangsulane Bayu, “Ora kabeh. Sing paling larang yaiku klambine tahanan KPK.” “Kepriye?” pitakone Indah. “Ya tulung dipikir-pikir, ana sing kudu njupuk dhuwit negara atusan yuta, malah milyaran rupiah sadurunge bisa nganggo klambi iki”.

“Iya mbak,” jawab Kiki. “Becik golek klambi ing pasar loak, Ndah, luwih irit,” tambahe. “Eh, ojo salah paham. Sapa ngerti ana klambi sing jare Narapidana KPK didol regane luwih murah, 50 apa 100 ewu cukup hahaha” jare Bayu karo ngguyu.

Indah lan Kiki uga ngguyu, nanging obrolane mandheg amarga pesenane wis teka. Bayu cepet-cepet pesen panganan lan melu meja karo Indah lan Kiki.

Penutup

Demikianlah 3 Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa dan Strukturnya, semoga bisa menginspirasimu membuat sebuah karya anekdot yang akan mengantarkanmu mendapatkan nilai yang bagus. Silakan posting karyamu di kolom komentar yaa.

Leave a Reply